lauantai 23. maaliskuuta 2013

Food Corneri #3 + lumipyöräilyä

Mitäpä sitä muutakaan voisi tehdä kauniina kevätlauantaina kuin lähteä hyötyliikkumaan pyörällä? Erittäin montaakin asiaa, mutta nyt kävi näin. Aamupala naamariin ja soitto kaverille, että lähen heittämään yhteistilauksen protskuja just ny! Kevätaurinko oli sulattanu tiet mukavasti jäiseksi sohjoksi ja pyörä tuntui kulkevan kuin tervattu täi lumisessa mummossa! Ihmettelin ensimmäisellä etapilla, että miksi ihmeessä vaihteet ei vaihdu. No, Hervannassa sitten stoppasin, katsoin takaratasta ja en ihmetellyt enää:

Kumma juttu, kun ei vaihteet vaihdu...
 Hervannassa pikku välistoppi ja siitä sitten kohti äiten lihapatoja, josta tuleekin seuraavan Food Cornerin aihe:

Naudan ulkofile kasvispedillä (1 annos)
300g Naudan ulkofilettä (pippuria, suolaa ja maustevoita mausteeksi)
250g Salaattisettiä (salaatti, tomaatti, kurkku)
10g   Oliviiviöljyä salaatin kastikkeeksi
50g   Fetajuusto

Juomaksi:
500g Valio plus maito
.
Naudan ulkofilee suht mediumina (pihvistä jo muutama suupala napsaistu).
Valmistusohjeet menee tällä kertaa näin: mene pyörällä äidille. Huomaa, että salaatti on valmis! Laita pannulle reilusti voita ja rypsiöljyä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pihviä oman maun mieltymyksen mukaan 3-10 minuuttia. Mausta pihvi suolalla, pippurilla sekä nokareella maustevoita.


Ravintoarvot per annos ovat seuraavat:
Proteiini      99 g
Hiilihydraatti 31 g (24,5 grammaa maidosta)
Rasva          24 g
Energia        745 kcal

Ruuan jälkeen pikku sulattelu ja pyöräily takaisin kotiin. Sohjopäivän pyöräilyksi tuli yhteensä 51 km ajassa 3 h 16 min. Vauhti ei toki päätä huimaa, mutta tässä vaiheessa kautta on tärkeintä, että tunteja tulee mahdollisimman paljon PK-sykealueella (itsellä viime mittauksessa muistaakseni 115-145).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti